Huawei: “Omzetverlies Door Handelsverbod Van De VS Valt Mee”

Huawei-Mate-30-Pro-render-headerTopmensen van Huawei zeggen dat het verlies door het handelsverbod van de VS waarschijnlijk zal meevallen. Ze verwachten dat de omzet 10 miljard dollar lager zal uitvallen dan wanneer de VS geen handelsverbod opgelegd zou hebben.

De directeur van Huawei zei eerder nog dat de omzet waarschijnlijk dertig miljard dollar lager zou uitvallen, maar topmensen van het bedrijf hebben tegenover Reuters gezegd dat het zou gaan om een ‘pessimistische lezing’. Volgens hun is een omzetverlies van 10 miljard dollar een stuk realistischer. Mogelijk valt het verlies mee omdat het bedrijf opnieuw uitstel heeft gekregen en daardoor weer langer gebruik mag maken van Google’s producten. Zo kunnen de toestellen in de aankomende Mate 30-serie gewoon op de markt worden gebracht met het Android-besturingssysteem. De Mate-serie is de duurste serie van het bedrijf die elk jaar als eerste de nieuwste generatie soc en de nieuwste versie van de Emui-schil ontvangt.

De Amerikaanse overheid plaatste Huawei dit voorjaar op de zogeheten ‘Entity List’. Hierdoor mochten Amerikaanse bedrijven niet langer zaken doen met Huawei. Zo konden fabrikanten als Qualcomm geen chips meer leveren en Google geen Android-licenties afgeven. Het handelsverbod is echter twee keer met negentig dagen uitgesteld, waardoor de impact beperkt is gebleven.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.