Fairphone 3 Officieel Aangekondigd

Fairphone_3De Nederlandse fabrikant Fairphone heeft na een lange tijd weer een nieuwe smartphone op de markt gebracht. De Fairphone 3 is net als zijn voorgangers een “eerlijke telefoon” die dankzij zijn modulaire opbouw eenvoudig te repareren is.

Bij Fairphone staat duurzaamheid, eerlijke productie en een eerlijk loon voor arbeiders centraal. Het bedrijf denkt goed na over de vergoeding voor de ‘mijners’, maar ook het milieuaspect. De Fairphone 3 heeft net als zijn twee voorgangers een modulaire opbouw gekregen, zodat je hardware eenvoudig kunt vervangen wanneer iets breekt en je de smartphone dus niet gelijk in de prullenbak hoeft te gooien en het milieu vervuild. In totaal is het mogelijk om zes verschillende ‘modules’ te vervangen, waaronder de 3000 mAh accu.

Fairphone_3_modulaire_smartphone

Intern vinden we verder een Snapdragon 632-processor met 4 GB LPDDR4 werkgeheugen en 64 GB opslagruimte die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart. Het scherm is 5,7-inch groot en heeft een Full HD+ resolutie. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 12 megapixels en de camera aan de voorkant een resolutie van 8 megapixels. Ook heeft de Fairphone 3 een vingerafdrukscanner, een 3.5mm koptelefoonaansluiting en een usb-c poort.

De Fairphone 3 draait uit de doos op Android 9.0 en je kunt een pre-order plaatsen voor 450 euro. Het scherm kun je vervangen voor 90 euro, de accu kost 30 euro en om de cameramodule aan de achterkant te vervangen betaal je 50 euro. Bestellingen worden halverwege september geleverd en je ontvangt tot 40 euro cashback voor je oude telefoon.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.