Google En Huawei Bevestigen Einde Samenwerking

Huawei-Mate-30-Pro-render-headerEerder deze week schreven wij dat de Huawei Mate 30-serie waarschijnlijk niet is voorzien van Google-diensten, als resultaat van de handelsoorlog tussen de VS en China. Nu hebben beide bedrijven gereageerd en bevestigd dat de bedrijven definitief hun samenwerking stopzetten.

Google zal geen licenties meer verstrekken voor het gebruik van haar Apps en andere software op toekomstige smartphones van Huawei. Huawei kan de toestellen die het bedrijf tot nu toe op de markt heeft gebracht gewoon blijven voorzien van updates, maar toekomstige smartphones zullen zonder Google-diensten, zoals Play Store, Google Maps, Gmail en Play Services, worden geleverd. Huawei kan nog wel gewoon smartphones met Android op de markt brengen, omdat Android een opensource besturingssysteem is en dus door iedereen kan worden gebruikt.

De eerste Huawei-smartphones die zonder Google-diensten op de markt worden gebracht zijn de Huawei Mate 30 en Huawei Mate 30 Pro. Wij vragen ons af of de impact groot zal zijn of dat Huawei mogelijk met interessante alternatieven komt. In thuisland China zal het in ieder geval weinig verschil maken, omdat het daar heel normaal is om Chinese alternatieven te gebruiken voor internationale diensten.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.