“Huawei Mate 30 Mag Geen Google-diensten Gebruiken”

Huawei-Mate-30-Pro-render-headerGoogle zou tegen persbureau Reuters hebben gezegd dat de Huawei Mate 30-serie vanwege het handelsverbod in de VS geen gebruik mag maken van Google-diensten. Huawei heeft niet gereageerd op dit bericht.

Vanwege het handelsverbod in de Verenigde Staten, waardoor Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met het Chinese bedrijf Huawei, mag Huawei de aankomende Mate 30 niet voorzien van Google-diensten, zo schrijft Reuters. Het handelsverbod is weliswaar uitgesteld tot november, maar de release van nieuwe smartphones als de Mate 30-telefoons vallen daar niet onder. Het is onduidelijk of Google heeft verzocht een uitzondering te maken voor Huawei-smartphones. Een aantal belangrijke Google-diensten die we op Android gebruiken zijn de Play Store, Google Maps, Gmail en Play Services.

Ondanks dat ook ARM de banden met Huawei heeft verbroken, beschikt de Mate 30 wel over een Kirin 990-soc. De licentie voor de ARMv8-architectuur dateert namelijk al van voor het handelsverbod.

Huawei heeft niet gereageerd op de uitlatingen van Google. De fabrikant zal de Mate 30-serie waarschijnlijk op 18 september introduceren.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.