Essential Werkt Aan Nieuwe Smartphone

Essential-PhoneEen woordvoerder van Essential heeft tegenover XDA Developers aangegeven dat het bedrijf werkt aan een nieuwe smartphone. De ontwikkelingen van de smartphone zitten momenteel nog in een vroege testfase en concrete details heeft Essential niet gegeven.

Essential is opgericht door Android-oprichter Andy Rubin en het bedrijf bracht in 2017 de Essential Phone PH-1 op de markt. Dit was de eerste smartphone met een kleine notch in het scherm. De smartphone is echter nooit een groot succes geworden, ondanks dat de PH-1 altijd een van de eerste smartphones is die de nieuwste Android-updates ontvangt.

Informatie over een opvolger hebben we nooit gekregen, maar nu zou Essential toch testen aan het uitvoeren zijn voor een nieuwe smartphone. Een releasedatum en specificaties heeft de woordvoerder van Essential niet gegeven, maar XDA Developers zou aanwijzingen gevonden hebben voor een Essential-smartphone met een Qualcomm Snapdragon 730-processor. De smartphone draait op Android 10. Eind vorig jaar doken er geruchten op over een kleine ‘ai-telefoon’ met een eigen spraakassistent.

Op dit moment zijn de bovenstaande gegevens niks meer dan geruchten, maar het is goed om te zien dat Essential een nieuwe poging doet om een smartphone op de markt te brengen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.