“Amazon-medewerkers Kijken Mee Met Camera’s”

AmazonMedewerkers van Amazon kijken mee met camera’s in huis, dit schrijft de website Bloomberg. Amazon zou dit doen om de kunstmatige intelligentie van de camera’s te verbeteren.

Volgens de bron kijkt Amazon mee via de Cloud Cam-camera’s. Amazon zou hiervoor mensen in Roemenië en India hebben aangenomen. De medewerkers in Roemenië en India zouden meekijken om de beeldherkenning te verbeteren. Via beeldherkenning kan de camera bijvoorbeeld inbrekers onderscheiden van een loslopende kat of hond.

Het is niet voor het eerst dat Amazon op deze manier in het nieuws komt. Eerder kwam al naar buiten dat medewerkers meekijken met de camerabeelden van Ring, een dochterbedrijf van Amazon die voornamelijk cameradeurbellen maakt. Later bleek dat medewerkers luisterden naar audio fragmenten van de slimme spraakassistent Alexa.

Volgens Amazon gaat het bij de Cloud Cam om beelden die door gebruikers vanwege problemen zelf zijn aangemeld, maar medewerkers zeggen dat ze beelden hebben gezien die duidelijk niet bedoeld waren om te delen, inclusief videobeelden met seks. Amazon claimt dat dergelijke beelden worden weggegooid, maar laat niet weten waarom seksvideo’s tot vrijwillig ingediende beelden zou behoren.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.