Al 9248 Boetes Uitgedeeld Voor Smartphonegebruik Op De Fiets

smartphone-fietsHet is sinds 1 juli 2019 niet meer toegestaan om je smartphone vast te houden op de fiets. Doe je dit toch dan riskeer je een boete. Veel mensen hebben moeite met het volgen van de nieuwe regel, want alleen in de maanden juli en augustus heeft de politie al 9248 boetes uitgeschreven.

Het vasthouden van smartphones, maar ook andere elektronisch apparaten, is niet meer toegestaan op de fiets wanneer je deelneemt aan het verkeer. Je kunt een fietshouder installeren om de smartphone bijvoorbeeld te gebruiken als navigatie, maar wanneer je de smartphone in handen hebt riskeer je een boete van 95 euro. In de eerste twee maanden na het ingaan van de nieuwe regel stuurde het CJIB in totaal 9248 boetes op.

We hebben ook moeite om de smartphone te laten liggen wanneer we in de auto zitten. In slechts vier maanden tijd verstuurde het CJIB maar liefst 44540 boetes aan overtreders. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging is onder andere te danken aan de inzet van slimme camera’s die in auto’s kunnen kijken.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.