“Nieuwe High-end Xiaomi-smartphone Krijgt 120 Hz-scherm”

Xiaomi_Mi_9Xiaomi werkt aan een nieuwe high-end smartphone die is uitgerust met een 120 Hz-scherm. Dit blijkt uit code van MIUI 11, waarin ondersteuning voor 120 Hz-schermen is gevonden.

We zien steeds meer smartphones op de markt verschijnen die beschikken over een scherm met een hoge verversingssnelheid. Door een hogere verversingssnelheid komen beelden vloeiender over, wat vooral merkbaar is tijdens het gamen en het scrollen. Fabrikanten promoten steeds vaker met 60 Hz- en 90 Hz-schermen en de nieuwste Razer Phone en ASUS ROG Phone 2 hebben zelfs al een 120 Hz-scherm. Xiaomi lijkt nu ook van plan om een smartphone met 120 Hz-scherm op de markt te brengen.

Dit ontdekte XDA Developers na het bekijken van de nieuwste bètaversie van MIUI 11. Er is namelijk ondersteuning toegevoegd voor 120 Hz-schermen en volgens de website kunnen gebruikers zelf kiezen voor een 120 HZ- of 60 Hz-verversingsgraad. Door de verversingssnelheid op 60 Hz te zetten verbruikt het scherm minder energie.

Om welke smartphone het gaat is nog onduidelijk, maar de Xiaomi Mi 10 is een mogelijke kandidaat, aangezien het hoogstwaarschijnlijk on een high-end smartphone gaat.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.