Huawei Verkocht Ondanks Sancties In Q3 Meer Smartphones Dan Vorig Jaar

huawei_mate_30_pro-topHuawei heeft de verkoopcijfers van Q3 2019 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de Chinese fabrikant het afgelopen kwartaal meer smartphones heeft verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is opmerkelijk, aangezien het bedrijf last heeft van sancties die door de Amerikaanse overheid zijn opgelegd.

Huawei heeft naar eigen zeggen in het derde kwartaal van 2019 een indrukwekkende 67 miljoen smartphones verkocht. Dit is een stijging van 13,5 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. De opbrengsten van Huawei zijn in de eerste tot derde kwartaal van dit jaar ook gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De omzet steeg met 24,4 procent naar 86 miljard dollar.

Het is afwachten of Huawei in het vierde kwartaal van dit jaar opnieuw stijgende cijfers kan noteren. De nieuwe Mate 30-serie is namelijk de eerste smartphone van het bedrijf die niet is voorzien van Google-diensten. Dit is een groot minpunt en voor veel mensen buiten China een reden om de smartphone niet te kopen.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.