Snapchat Telt 210 Miljoen Dagelijkse Gebruikers

Snap_Spectacles_3Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft bekendgemaakt dat de app dagelijks 120 miljoen actieve gebruikers telt. Dit is een kleine groei nadat Snapchat in 2018 juist dalende cijfers noteerde. Snap wil de komende tijd verder groeien met augmented reality (AR)-toepassingen.

2018 was geen goed jaar voor Snapchat. Het aantal actieve gebruikers daalde en er doken fouten op in de Android-app. Snap heeft deze fouten inmiddels opgelost en het aantal actieve gebruikers daalt momenteel niet meer. Snapchat telt nu 210 miljoen dagelijkse gebruikers, ongeveer 7 miljoen meer dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Ook de omzet steeg dit kwartaal met 50 procent ten opzichte van een jaar geleden, naar een totaal van 401 miljoen dollar. Ondanks de stijgende omzet noteerde het bedrijf alsnog een verlies van 266 miljoen dollar.

Snap CEO Evan Siegel verwacht dat het bedrijf kan groeien met augmented reality-toepassingen. Zo zal Snap bijvoorbeeld de Spectacles 3 bril introduceren, die dit keer over twee camera’s beschikt om AR-effecten te creëren. De Spectacles 3 is overigens niet gemaakt voor het grote publiek, maar voor 3D-artiesten en content-creators. De bril is vooral gemaakt om meer te leren over wearables en mogelijke verdienmodellen rond augmented reality-technologie.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.