“Huawei P40 Pro Draait Op Android en Harmony OS”

Huawei-P30-ProVolgens de laatste geruchten zal Huawei de P40-serie op de markt brengen met twee besturingssystemen. Gebruikers kunnen de smartphone aanschaffen met Android of met Huawei’s eigen besturingssysteem Harmony OS.

Huawei zal de opvolger van de Huawei P30 Pro pas in april van volgend jaar introduceren, maar de geruchten over de aankomende vlaggenschip-smartphone duiken nu al op. Volgens een Chinese bron op Twitter komt de Huawei P40 Pro op de markt met twee besturingssystemen. Naast Android zou je ook kunnen kiezen voor Huawei’s eigen Harmony OS-software. Volgens de bron zou Huawei gebruikers de keuze willen geven om alsnog terug te vallen op Android wanneer Harmony OS niet bevalt. Het is onduidelijk of alleen de Chinese variant deze optie krijgt of dat we in Europa ook kunnen kiezen tussen Android en Harmony OS.

Het nieuws is best opmerkelijk, aangezien Huawei eerder heeft aangegeven dat Harmony OS in principe niet is gemaakt voor smartphones, maar wel voor “Internet of Things”. Daarnaast zou Harmony OS enkel als plan B dienen in noodgevallen en zou er nog veel ontwikkeling nodig zijn om de software geschikt te maken te maken voor smartphones. Neem dit gerucht daarom nog even met een korrel zout.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.