Huawei Verkocht Dit Jaar Al 200 Miljoen Smartphones

Huawei_Mate_30Huawei komt de laatste maanden niet altijd positief in het nieuws en het lijkt een zware tijd voor de Chinese fabrikant. Als we kijken naar de verkoopcijfers lijkt er echter niks aan de hand. Huawei heeft in 2019 namelijk al 200 miljoen smartphones verkocht.

Huawei heeft via een persbericht bekendgemaakt dat het bedrijf dit jaar al 200 miljoen smartphones heeft verkocht. Deze mijlpijl wist Huawei dit jaar 64 dagen eerder te bereiken dan vorig jaar. Het zijn hele indrukwekkende cijfers, helemaal als je bedenkt dat Huawei eerder dit jaar door de VS een handelsverbod opgelegd kreeg, waardoor het bedrijf zijn Android-licentie lijkt kwijt te raken.

Of Huawei de komende maanden ook zo goed zal presteren is nog afwachten. Onlangs introduceerde Huawei namelijk zijn nieuwste vlaggenschip-smartphone zonder de aanwezigheid van Google-diensten. Dit is het eerste echte grote gevolg van het handelsverbod. Buiten China is dit namelijk een goede reden om de smartphone niet te kopen. Daarnaast is de kans aanwezig dat toekomstige Huawei-smartphones ook zonder Google-diensten op de markt verschijnen. Uit cijfers blijkt al dat de verkoop in China is gestegen maar in Europa juist is gedaald.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.