Bug WhatsApp Zorgt Voor Snel Leeglopende Accu

WhatsAppGebruikers van WhatsApp klagen sinds een aantal dagen dat de app abnormaal veel stroom verbruikt. Hierdoor gaat de accu van hun smartphone een stuk minder lang mee. Het is nog onbekend wat het probleem veroorzaakt en hoe je het kunt oplossen.

De eerste klachten verschenen op 8 november op websites als Twitter en Reddit, en in de Google Play Store. Het probleem lijkt wijdverspreid, want de gebruikers hebben smartphones van verschillende merken die draaien op verschillende versies van Android. Op screenshots van batterijstatistieken is te zien dat WhatsApp de accu op de achtergrond leeg trekt. Dit is opmerkelijk, want normaal verbruiken apps op de achtergrond erg weinig energie.

Daarnaast lijkt het probleem niet alleen op Android voor te komen. iPhone-gebruikers hebben namelijk dezelfde klachten.

Het is nog onduidelijk wat het probleem veroorzaakt en we weten ook niet wanneer WhatsApp met een oplossing komt. Volgens de website PhoneArena melden sommige gebruikers dat het verwijderen van de app en daarna een APK van een iets oudere versie (2.19.291) installeren het probleem kan verhelpen. Voor iPhone-gebruikers is er geen enkele oplossing.

Hopelijk komt WhatsApp snel met een update die dit probleem oplost.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *