Samsung Stijgt Op Europese Markt, Huawei Nog Steeds Tweede

samsung-galaxy-a50-topOndanks het handelsverbod in de VS en de negatieve pers van de afgelopen maanden, behoudt de Chinese fabrikant Huawei de tweede plaats op de Europese smartphonemarkt. Samsung behoudt de eerste positie, doordat de verkoopcijfers van Samsung het afgelopen kwartaal in Europa flink zijn gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Canalys.

Canalys heeft cijfers gedeeld over de grote smartphonefabrikanten in Europa. Hierin worden de verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal vergeleken met de verkoopcijfers van dezelfde periode in 2018. Een aantal dingen vallen op. Zo zien we dat de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung nog steeds op de eerste plek staat en zelfs een stuk meer smartphones heeft verkocht dan vorig jaar. Huawei en Apple verkochten allebei iets minder toestellen, maar ze staan beide nog steeds op de tweede en derde plek.

Xiaomi groeide flink en is goed voor de vierde positie. Op de vijfde positie vinden we HMD Global, de fabrikant van Nokia-smartphones, maar het aantal verkochte toestellen daalde wel. De verkoop van de overige fabrikanten daalde ook en daar lijken Samsung en Xiaomi dus het meest van te profiteren.

smartphonemarkt_cijfers

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *