“Nokia 9.1 PureView Krijgt Snapdragon 855 Plus-processor”

Nokia-9-PureViewEr zijn geruchten opgedoken over de opvolger van de Nokia 9 PureView. De zogeheten Nokia 9.1 PureView zou volgens deze geruchten in 2020 op de markt verschijnen met een Snapdragon 855 Plus-processor. Waarom HMD Global voor een oudere processor kiest is onduidelijk.

HMD Global introduceerde dit jaar de Nokia 9 PureView met vijf camera’s aan de achterzijde als hun vlaggenschip-smartphone. De lancering verliep echter niet vlekkeloos. Door een vertraagde lancering kwam de smartphone ten eerste met een verouderde Snapdragon 845-processor op de markt. Vervolgens bleek de camera niet echt indrukwekkend en doken er problemen op met de vingerafdrukscanner. Het lijkt er nu op dat de opvolger een vergelijkbaar lot tegemoet gaat.

Alhoewel nog niemand het in woorden heeft gezegd, heeft de geruchtenverspreider ‘Nokia anew‘ een Tweet geplaatst die doet vermoeden dat HMD Global de traditie van een te oude Snapdragon-processor zal doorzetten. “Het volgende Nokia-vlaggenschip zal een welbekende traditie verderzetten van HMD” #Qualcomm. In een reactie geeft de Twitter-gebruiker nog eens aan dat hij het over de volgende vlaggenschip-smartphone van Nokia heeft.

Dat we het een traditie noemen komt doordat de Nokia 8 Sirocco voor de Nokia 9 PureView ook al met een verouderde Snapdragon 835 op de markt verscheen. Met de lancering van de Nokia 9.1 PureView zal het dan de derde vlaggenschip-smartphone van Nokia worden die met een verouderde processor op de markt verschijnt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.