Huawei bestormt telefoniemarkt met dunste smartphone

Huawei-Ascend-P6

Het Chinese Huawei heeft de nieuwe Ascend P6 onthuld, deze meet slechts 6,18 millimeter dikte. Daarmee is het de dunste smartphone van het moment onder de 6,5 mm van de Alcatel One Touch Idol Ultra. De telefoon valt ook op met zijn design met metaal en glas welke aan de zijkant overeenkomsten heeft met de iPhone 4. Daarnaast heeft het een frontcamera van 5 megapixel en een accu, waarvan Huawei stelt dat deze 30% beter presteert. Diverse ontwikkelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigen technologie en waarmee Huawei zich in de kijker speelt bij de consument.

Huawei is namelijk een Chinees bedrijf dat zich aanvankelijk vooral op de zakelijke markt concentreerde met de levering van complete netwerken voor telecommunicatie, waaronder de nieuwe 4G-netwerken. Sinds 2012 lanceert het diverse smartphones om de naamsbekendheid in de telefoniemarkt van Europa te vergroten. Het ontwikkelde eerder dunne smartphones en met de Ascend P6 pakken zij weer de titel van de “dunste smartphone”.

 

 

 

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.