Android-apps Werken Vanaf Februari Op Windows 11-pc’s

Vanaf februari is het mogelijk om Android-apps te starten op computers met Windows 11. Vanaf volgende maand start Microsoft namelijk met een publieke bèta waarbij Android-apps worden aangeboden via de Microsoft Store.

Bij de introductie van Windows 11, in juni vorig jaar, liet Microsoft weten dat het besturingssysteem Android-apps zal ondersteunen. Microsoft heeft hiervoor een samenwerking opgestart met Amazon, om de Amazon App Store te integreren in de Microsoft Store. Hierdoor zullen alle Android applicaties uit de Amazon App Store werken  op Windows 11.

Microsoft heeft Windows 11 eerder al uitgebracht, maar de ondersteuning voor Android-apps ontbrak nog. Via een blogpost heeft de fabrikant nu bekendgemaakt dat daar volgende maand dus verandering in komt. Een exacte datum heeft het bedrijf niet gegeven. Microsoft zal naast de Android-ondersteuning ook verbeterde versies van de Kladblok-app en Media Player uitrollen. Google werkt tegelijkertijd aan een eigen app die alle Android-games beschikbaar moet maken voor Windows 11.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.