Duckduckgo de privacyvriendelijke zoekmachine nu als Android app

duckduckgo-googleOok geen lekker gevoel bij het zoeken via Google? Het bedrijf houdt alles in de gaten en verzamelt veel gegevens uit zoekopdrachten van mensen. Er is een alternatief in de privacyvriendelijke zoekmachine Duckduckgo opgericht door Gabriel Weinberg. De opmerkelijke naam Duckduckgo is bedacht door Weinberg, die dacht aan het spel Duck duck goose. Wat de Amerikaanse variant van ‘zakdoekje leggen is’, verder schijnt er geen betekenis achter te zitten.

Behalve de naam, heeft het bedrijf  een duidelijke boodschap met zijn slogan: ”Google tracks you. We don’t”. De privacyvriendelijke zoekmachine is afgelopen weken erg hard gegroeid door de recente onthulling van aftapprogramma’s als PRISM. Bij Duckduckgo wordt er geen profiel bijgehouden en de zoekresultaten worden niet gepersonaliseerd. Het geeft een stuk helderdere weergave van zoekresultaten zonder reclame en advertenties bovenaan die gebaseerd zijn op de reeds opgezochte termen.

Daarnaast is de zoekmachine een manier om op de hoogte te blijven van het nieuws door aangeboden relevante verhalen. ”Blijf geïnformeerd, we laten alleen de meest gedeelde artikelen van onze met de hand geselecteerde bronnen zien”, belooft Duckduckgo.

Een interessante app die vanaf maandag is gratis beschikbaar is voor de Android gebruikers met 2.2 of hoger. Duckduckgo was de eerste ochtend meteen tegen de 500.00 keer geïnstalleerd en had vele beoordelingen.

[button link=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duckduckgo.mobile.android&hl=nl” style=”download”]Download Duckduckgo[/button]

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.