Nokia Stopt Met Maken Van High-end Smartphones

HMD Global heef bekendgemaakt dat het bedrijf geen high-end Nokia-smartphones meer zal maken. Het bedrijf zal zich gaan focussen op de budget- en mid-range markt. De laatste vlaggenschip-smartphone van Nokia verscheen in 2019 op de markt.

In 2019 lanceerde HMD Global de Nokia 9 PureView. De smartphone viel op door zijn grote ronde camera-module met maar liefst vijf lenzen. De smartphone is echter nooit een succes geworden en heeft nog steeds geen opvolger ontvangen. HMD Global leek wel van plan te zijn een opvolger op de markt te brengen, maar deze plannen werden alsmaar uitgesteld.

Tijdens een interview met Android Authority heeft Adam Ferguson van HMD Global gezegd dat het voor het bedrijf “niet logisch is om een telefoon van 800 dollar uit te brengen“. HMD Global zal zich blijven focussen op instap- en middenklasse smartphones en de featurephones zonder Android. De Nokia-naam moet staan voor smartphones die jaren meegaan, een lange accuduur hebben en betaalbaar zijn.

Uit cijfers van Strategy Analytics blijkt dat Nokia een kleine speler is op de smartphonemarkt. Het bedrijf verkocht in heel 2021 maar 10,9 miljoen smartphones.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.