Philips innoveert in batterij levensduur met Xenium W8510

Philips-367x200Jazeker het Nederlandse Philips maakt ook smartphones, dit doen ze al een tijdje voor de Chinese en Russische markt. In Nederland verkoopt Philips enkel vaste telefoons. Waar de smartphones van Philips er nooit echt uitsprongen, lijken ze de innovatie van het moment op te pakken om zich te onderscheiden. Want batterij technologie kan wel eens de nieuwste bron van innovatie worden in de smartphone wereld, zoals we van de week al schreven. Wat er nu zo bijzonder aan de smartphone Xenium W8510 is? Hij gaat maar liefst 35 dagen mee in de standby modus!

Door de forse batterij met 3300 mAh verkrijgt deze telefoon zijn gigantische batterijduur. Philips mikt met zijn smartphone op de middenklasse markt en zal een scherm krijgen van 4,7 inch. Telefoons met hetzelfde formaat hebben op het moment meestal een 2100 mAh batterij. Hoewel de capaciteit dus vrij hoog is, moet het toestel het ook hebben van diverse softwareaanpassingen. Zo kan het zelf aanvoelen wanneer de kloksnelheid van de processor omlaag kan. Philips heeft bovendien een fysieke knop aan de zijkant van de telefoon verwerkt waarmee gebruikers verbindingen als Wifi, bluetooth en dergelijke kunnen uitschakelen.

Daarnaast kun je met de telefoon 18 uur bellen met de 3G verbinding ingeschakeld en zou de batterij 14 uur meegaan met het browsen over wifi. Een lege telefoon is weer te gebruiken na 1o minuten met de snellaadfunctie voor 2 uur.

De beproefde Xenium-technologie van Philips wordt al sinds 2007 gebruikt. De Xenium W8510 zal overigens niet veel verder komen dan China. Het is nog niet bekend wanneer de telefoon geïntroduceerd wordt.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.