Nederlandse Steve Jobs scholen geopend

Vanaf deze week kunnen Nederlandse kinderen basisonderwijs volgen op een echte Steve Jobs-school in Sneek, Breda, Emmen, Heenvliet, Amsterdam en Almere. Het is een nieuwe manier van lesgeven met behulp van iPads, die kinderen beter moet klaarstomen voor een leven in de 21e eeuw. Het belangrijkste idee is om oude onderwijs tools te vervangen en de leraar heet hier een ‘coach’ die de kinderen helpt om hun eigen projecten en de groepsinspanningen voort te zetten.

De school trekt vooral kinderen die op hun oude basisschool niet goed uit de verf kwamen. Want op veel basisscholen gaat de meeste aandacht uit naar de kinderen die maar moeilijk meekomen, kinderen die voorop lopen staan dan alleen.

Ook diverse middelbare scholen zijn al overgestapt op lesgeven via de iPads, ter vermindering van de zware boeken die brugklassers vaak meedragen. In Nederland wordt tot nu toe vooral met iPad gewerkt van Apple. Op het onderwijsvlak is Apple de hoofdspeler. Maar Android heeft goede kansen om ook op dit vlak ze van de troon te stoten. Van het voorjaar is er de Google Play for Education aangekondigd, deze zal beschikbaar zijn in de herfst van 2013. Of deze naar Nederland en België komt is nog onduidelijk. Ook computerfabrikant Intel heeft aangekondigd twee tablets te gaan maken voor Android gericht op het onderwijs in waarschijnlijk een lage prijsklasse. De ontwikkelingen zijn dus gaande, maar we zijn benieuwd wanneer we de concrete resultaten van Google echt kunnen gaan proeven in het Nederlandse onderwijs.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.