Nieuwe draadloze smartphone-oplader van MIT

draadloos-opladen-netwerkHet is wat, al die mooie high-end toestellen die zoveel kunnen dat ze snel leeg raken. De batterijduur begint onderhand wat groter te worden, maar het probleem blijft hardnekkig. Ineens is je smartphone bijna leeg met 3%…

Met alle technologie zou het toch anders moeten kunnen denk je dan. Er zijn al diverse mogelijkheden om draadloos op te kunnen laden. De meesten zijn uitgevoerd met primitieve energieopwekking, denk aan de handslinger, vuur en zonne-energie.

Netwerk

Nu werken de onderzoekers van MIT (Massachussets Institute of Technology) aan een geheel nieuwe manier van draadloos opladen. Door een netwerk dat zichzelf kan uitbreiden is het zelfs mogelijk om meerdere apparaten draadloos op te laden.

Bij deze nieuwe techniek zijn er veel meer mogelijkheden dan bij huidige oplaadtechnologiën die werken met een basestation, zoals de Duracell-Powermat. Bij de techniek van MIT is er geen direct contact nodig tussen het apparaat en de oplader. De plexiglas tafels uit het filmpje zijn magnetisch gekoppeld en staan dus in verbinding met elkaar. Een mobiel apparaat wat dus in de buurt komt kan ook worden opgeladen. Het project zit nog in onderzoeksfase en er zijn nog geen concrete plannen voor commerciële toepassingen.

Wysips crystal

Een andere techniek die het vermelden waard is, is de Wysips crystal. Het is een simpele manier van draadloos opladen op zonne-energie. Echter de toepassing van de techniek is op innovatieve wijze gedaan, het is een dun laagje PV-materiaal dat in toestellen wordt ingebouwd. Deze laag vangt de zonne-energie op en wordt tijdens de productie van een toestel boven of onder het touchscreen geplaatst. Volgens SunPartner Group zal Wysips crystal vanaf eind dit jaar, worden ingebouwd. Het kost ongeveer €1,90 voor de fabrikanten. Zo kan je als je op het terras zit je smartphone weer voor een paar uur opladen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.