Het gebogen scherm als sellingpoint: de Samsung Galaxy Round

Het is wat de laatste tijd, gaat het alleen maar over gebogen of flexibele schermen in smartphoneland. Eigenlijk als je erover nadenkt is het raar dat al die tijd, de smartphones gewoon plat bleven. In alle hoeken en gaten die over blijven, proberen de smartphonemerken te innoveren en elkaar de loef af te steken. Maar ja die marges voor de dunste smartphone worden natuurlijk steeds kleiner. Dus op naar de bochten en rondingen!

Galaxy-Round

Nu over naar het laatste nieuws, Samsung komt met een gebogen scherm met de Galaxy Round. Die in feite een Note 3 is, zonder stylus maar dan enigszins kromgetrokken. Het heeft natuurlijk de beste high-end specs, die goed bestand zijn tegen de concurrentie. Maar het grote selling point is hier natuurlijk het gebogen scherm. Ja, ja gezien de afbeelding is het nog niet echt gebogen te noemen, maar lekker in de hand liggen zal het vast. Wat ook de gedachte is geweest. Maar dit kan natuurlijk ook bij een plat scherm uitgevoerd worden, zoals bij de Moto X, die een fijne afgeronde achterzijde heeft.

Desondanks is het apparaat een echte krachtpatser, met specs die in principe identiek zijn aan de LTE Note 3. En als gevolg van het unieke gebogen ontwerp, kunnen gebruikers profiteren van ronde integratie ervaringen, aldus het Koreaanse bedrijf. Het zogeheten roll effect dat door de zwaartekracht interactie is aangebracht met het scherm. Bij het kantelen van de telefoon verschijnt het startscherm. Hieronder een kort filmpje die het roll effect toont.

Er is nog geen verdere informatie over een release van de Galaxy Round buiten Korea. Maar de gebogen schermen revolutie zal zeker komen. Wat zijn jullie gedachten omtrent een licht gebogen scherm, vernieuwend of een trucje?

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.