Nederlandse AppMachine Ontvangt Miljoenen Aan Amerikaanse Investering

AppMachineDe Friese AppMachine, een tool om zonder programmeer kennis een eigen mobiele app te ontwikkelen, heeft $15,2 miljoen (€13,4 miljoen) aan Amerikaanse investering ontvangen van Endurance International Group.

In ruil voor de investering krijgt Endurance 40% van AppMachine. Endurance is een Amerikaans bedrijf dat webhosting levert aan 3,8 miljoen klanten over de hele wereld.

Met AppMachine is het mogelijk om via “blokken” een eigen app te ontwikkelen. Hiervoor is geen programmeerkennis vereist. Ongeveer 150.000 mensen hebben al gebruik gemaakt van AppMachine. Oprichter Oprichter Siebrand Dijkstra wil met de investering AppMachine sneller ontwikkelen en uitbreiden naar de klanten van Endurance. Ook zal AppMachine gaan werken aan nieuwe webapps voor Endurance.

Bij AppMachine werken momenteel zo’n 18 mensen, maar zal na de investering flink gaan uitbreiden. Toch zal AppMachine gewoon in Friesland blijven, aldus Siebrand Dijkstra. “Ik zie geen reden om uit Friesland Valley te vertrekken. We worden inderdaad steeds meer een Amerikaans bedrijf, maar de ontwikkeling blijft in Nederland. Met dit geld kunnen we meer goed technisch talent aan ons binden.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.