Android 6.0 (Marshmallow) ROM Voor 6 Jaar Oude HTC HD2

HTC-HD2-AndroidFabrikanten besluiten vaak om oudere toestellen niet meer te voorzien van de nieuwste Android-updates en dit is ook het geval met de HTC HD2, die maar liefst 6 jaar oud is. Een ontwikkelaar op het XDA-forum heeft het echter voor elkaar gekregen om Android 6.0 Marshmallow op de telefoon te installeren en deze ROM is beschikbaar voor iedereen.

Google probeert nieuwe Android-versies altijd soepeler te laten draaien, waardoor steeds minder goede specificaties nodig zijn. De ROM voor de HTC HD2 die kan worden gedownload op het XDA-forum laat dit goed zien. De HTC HD2 is namelijk al zes jaar oud, vele jaren ouder dan de toestellen die wel gewoon een Marshmallow-update zullen ontvangen via de fabrikant.

De HTC HD2 beschikt over een 1GHz single-core Qualcomm Snapdragon S1 processor, een TFT-scherm met een resolutie van 800×480 pixels, 448 MB werkgeheugen en 512 MB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart.

De smartphone draait standaard op Windows Phone 6.5, maar deze kan worden vervangen met de Android 6.0 (Marshmallow) ROM. De ROM werkt echter niet perfect, zo zijn er een aantal bugs en niet werkende functies aanwezig. Het scherm, wifi en het geluid werken wel naar behoren. Momenteel wordt er nog gewerkt om de bestaande problemen op te lossen.

Bij interesse kan je de ROM hier vinden, samen met de installatie instructies.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.