5 beveiligingstips voor je smartphone

Tegenwoordig duikt er steeds meer malware op en worden criminelen steeds inventiever. Het is dan ook van belang dat je je smartphone net zo behandeld als je computer, beveilig hem en zorg er goed voor. Hieronder heb ik een 5-tal tips uitgeschreven die je kunnen helpen bij het beveiligen van je smartphone.

1. Beveilig je smartphone met een wachtwoord
Dit klinkt als een nogal domme tip want ja, iedereen doet dit toch? Nou nee, niet waar en de meeste mensen die het wel doen “beveiligen” hun smartphone met de moeilijkste code van allemaal namelijk, 0000. Een wachtwoord op je smartphone is vooral belangrijk voor mensen die vaak in de trein, bus of een taxi zitten.

2. Laat linkjes van vreemden links liggen
Dit lijkt ook weer zo’n tip van het niveau “pffffff”. Maar nogmaals, dat jij weet dat je dit niet moet doen, betekent natuurlijk niet dat iedereen dat weet.  Wat voor je computer geldt, geldt ook voor je smartphone. Banken vragen niet naar je gegevens in mailtjes of SMS en ook al wordt er nog zo hard geroepen in een bericht dat je echt op het linkje moet klikken, omdat je anders niet kan zien hoe Justin Bieber door 10 fans tegelijk van de Eiffeltoren wordt geslagen… DOE. HET. NIET!

3. Zorg dat je software up-to-date is
Als de fabrikant van jouw smartphone een update vrijgeeft, heeft dat vaak een reden. Meestal heeft dit te maken met het verbeteren van de beveiliging of het oplossen van storingen/bugs. Installeer dit dan ook braaf, want anders komt er een keer een dag dat je zou willen dat je het wel gedaan had.

4. WiFi en Bluetooth hoeft niet altijd aan te staan
Gebruik je je Bluetooth en/of WiFi niet? Zet het dan even uit. Dit scheelt in eerste instantie batterijduur, want hij hoeft niet steeds verbinding te zoeken. Maar nog belangrijker, er zijn mensen die alleen maar in openbare gelegenheden rondlopen in de hoop dat ze contact kunnen maken met andere telefoons, maak dit onmogelijk door je WiFi en Bluetooth uit te zetten.

5. Haal je apps alleen van betrouwbare bronnen
Een van de redenen dat je zo blij bent met je nieuwe smartphone, is dat je er van die leuke applicaties op kan zetten. Dat is inderdaad heel erg leuk maar onthoud dat apps altijd door derden gemaakt worden. Ikzelf zou aanraden om alleen gebruik te maken van bijvoorbeeld Google Play om je applicaties te downloaden.

Zo, dit waren ze dan, de 5 beveiligingstips. Ik snap dat deze tips niet voor iedereen nieuw zijn, maar voor diegene die er nog niet van op de hoogte waren. Doe er je voordeel mee.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.