Google Cardboard Krijgt Ondersteuning Voor 360 Graden Audio

Google CardboardDe Google Cradboard is een goedkope kartonnen virtual reality-bril, waarmee smartphone-gebruikers 360 graden video’s en VR-apps kunnen bekijken. Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van een nieuwe functionaliteit, waarmee 3D-geluid kan worden toegevoegd aan deze VR-toepassingen.

Via de officiele Android Developers Blog heeft Google deze nieuwe functie aangekondigd. 360 graden geluid geeft gebruikers een nog betere VR-ervaring. Ontwikkelaars kunnen met de nieuwe functie onder andere de omgeving in een grot anders laten klinken als daarbuiten. Ook zal geluid van de voorkant anders klinken als het geluid dat afkomstig is van de achterkant. Dergelijk geluid is goed te vergelijken met een Dolby Surround Sound set voor de TV.

Ontwikkelaars kunnen vanaf deze week aan de slag met 360 graden audio voor Google Cardboard. Hiervoor is de nieuwste versie van de Google Cardboard ontwikkel kit vereist. Voor meer informatie kunnen ontwikkelaars terecht op de developer pagina van Google.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.