Google Komt Met Alternatief Voor In-app Aankopen

Google-Play-StoreGoogle introduceert een nieuwe manier voor ontwikkelaars om te verdienen met applicaties en games voor Android. Zo komt er een nieuwe optie om in-app aankopen te ontgrendelen. Inplaats van te betalen kunnen gebruikers ervoor kiezen om reclames te bekijken.

Ontwikkelaars kunnen voortaan een optie inbouwen die het voor gebruikers mogelijk maakt om reclames te bekijken in ruil voor digitale aankopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontgrendelen van nieuwe levels of wapens. Google noemt de nieuwe optie Rewarded Products. Een gebruiker hoeft hierdoor geen geld meer te betalen, maar de ontwikkelaar kan nog steeds geld verdienen omdat sponsors betalen om reclame te tonen aan de gebruiker.

Veel ontwikkelaars maken al gebruik van een dergelijke optie, maar deze functie moesten ontwikkelaars tot nu toe zelf inbouwen. Ook lopen deze advertenties tot nu toe niet via Google, maar via een andere adverteer bedrijf. Voortaan is het dus makkelijker voor ontwikkelaars en loopt alles gewoon via Google. Op dit moment is Rewarded Products nog in bèta-fase.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.