Android Oreo-update Beschikbaar Voor Nokia 2 “Installeer Op Eigen Risico”

Nokia 2Na heel lang wachten kunnen Nokia 2-gebruikers eindelijk Android 8.1 (Oreo) installeren. Ondanks dat dit nu mogelijk is raadt de fabrikant HMD Global het niet aan om de update te downloaden.

Als je de Oreo-update wilt downloaden dan kun je je aanmelden via de website van de fabrikant door het IMEI-nummer van je toestel op te geven. Mensen die zich niet aanmelden ontvangen de Oreo-update niet. HMD Global heeft de update optioneel gemaakt, omdat de hardware van de Nokia 2 eigenlijk te zwak is voor de standaard versie van Android Oreo.

Juho Sarvikas liet het volgende weten via Twitter. “Kort na de introductie van de Nokia 2 besloot Google dat alle apparaten met 1GB werkgeheugen op Android Go moeten lopen. Het is echter niet mogelijk om bestaande toestellen alsnog over te zetten op Android Go.

HMD Global beloofde voordat Google de regels aanpaste echter een update naar Android Oreo. Deze belofte komt HMD Global nu dus na. Maar omdat Oreo niet optimaal draait geeft HMD Global de gebruikers zelf de keuze om Oreo wel of niet te installeren. “Omdat Oreo meer rekenkracht vereist dan Nougat, loopt Android minder soepel. Daarom geven we gebruikers twee opties: blijf op Nougat met een betere performance, of upgrade naar Oreo voor alle nieuwe features.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.