Project Ara: Modulaire Smartphone Komt in Januari Uit

Project-Ara-Modulaire-Smartphone-GoogleProject Ara is een project van Google dat is gebaseerd op het Phonebloks concept van de Nederlander Dave Hakkens. Google heeft tijdens de ProjectAra developer conference laten weten dat de modulaire smartphone in januari al zal worden gelanceerd. Ook zal de smartphone in verschillende formaten worden uitgebracht en zal de goedkoopste versie slechts 50 dollar gaan kosten.

We hebben het al vaak gehad over deze unieke smartphone waarvan de klant zelf de specificaties kan samenstellen. Zo koop je de behuizing en kan je verder zelf bepalen welke modules je er bij koopt. Doordat je zelf de specificaties kunt bepalen, is het mogelijk om een eigen “grijze” modulaire smartphone aan te schaffen voor slechts 50 dollar. Het is echter ook mogelijk om high-end modules in de smartphone te plaatsen waardoor de kosten kunnen oplopen tot 500 dollar.

Project-Ara-Modulaire-Smartphone

Er zullen uiteindelijk drie modellen worden aangeboden, de formaten zijn te vergelijken met de iPhone, Galaxy S5 en de Galaxy Note. Modules waaruit kan worden gekozen zijn onder andere displays, cameras, antennes, accu’s, processoren en nog veel meer.

bron [TheNextWeb]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.