Beam: Nederlanders Maken Android-beamer Met Lampfitting

Beam kickstarterOp Kickstarter is een nieuw project verschenen van een groep Nederlanders die een Android-beamer met een normale lampfitting willen ontwikkelen. Daardoor is het mogelijk om de beamer in elke willekeurige fitting te draaien om vervolgens je favoriete Android applicaties of films te projecteren op een tafel of muur.

De nieuwe beamer heet Beam en is dankzij de lampfitting gemaakt voor het dagelijks gebruik op de meest voor de hand liggende plekken in huis. Denk hierbij aan de slaapkamer, boven je eettafel of in de keuken. De beamer draait op Android waardoor de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn. Zo kan je presentaties houden, gamen met je vrienden of gewoon je favoriete Netflix-serie kijken.

De Beam is voorzien van 12 LED-lampen die ongeveer 100 lumen aan licht kunnen genereren. De Pico Projecter heeft een resolutie van 854 x 480 pixels, en is intern voorzien van een 1,3 GHz dualcore processor, 8GB opslagruimte, twee speakers van elk 2 Watt, Wifi en Bluetooth 4.0.

De Beam zal alleen in massaproductie gaan als er via het kickstarter project minimaal $200.000 kan worden opgehaald. Dit lijkt echter geen probleem aangezien er in slechts 30 uur tijd al meer dan $80.000 is opgehaald en het project nog 33 dagen te gaan heeft. Wil je het project steunen dan kan je voor 369 of 399 dollar de Beam hier “pre-orderen”.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Vincent schreef:

    Das’ leuk, ga je op visite met je beamer, moet je daar gaan zoeken naar een geschikte lamp om dat ding in te draaien. Dus in de praktijk wordt er een tafellamp aangeschaft die stevig genoeg is om de beamer te dragen, en die wordt vervolgens met de beamer meegesleept.

    Ja dat is veel handiger dan de huidige beamers.

    Maak er gewoon een stevige klem aan. Iedereen heeft overal wel een tafel of plank waar de beamer aan vast gemaakt kan worden, en uiteindelijk is de beste plek, vooral voor films en games toch gewoon de tafel dus een stevige driepoot is genoeg, drie rubberej dopjes en 95% van de problemen zijn opgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.