Verleng Je Accuduur Met 800 Procent Voor Slecht 2,50 Dollar

BatteriserEen Amerikaanse startup heeft een simpele accessoire gemaakt waarmee je de accuduur van een alkaline-batterij tot maar liefst 800 procent kunt verlengen. Met een klein metalen stripje voor slechts 2,50 dollar kunnen alle accuproblemen van smartphones worden opgelost.

Een alkaline-batterij levert normaal gesproken 1,5 volt, wat perfect is voor verschillende apparaten zoals smartphones. Zodra de accu onder de 1,5 volt zakt stoppen deze apparaten met werken, terwijl deze eigenlijk ook nog prima werken op 1,4 of 1,3 volt. De zogeheten Batteriser zorgt er voor dat de accu 1,5 volt blijft leveren, waardoor de accu een stuk langer kan worden gebruikt.

Op dit moment wordt slechts 20 procent van een alkaline-accu benut, omdat de voltage van een accu snel terug zakt zodra de accu niet meer vol is. De Batterise zorgt er voor dat de voltage op 1,5 volt blijft, waardoor de overige 80 procent van de accu ook kan worden gebruikt. Uit verschillende testen blijkt dat de Batterise de accuduur tot maar liefst 800 procent kan verlengen. De Batterise kan de voltage van een batterij met 0,6 volt nog ophogen naar 1,5 volt.

De technologie achter de Batteriser is niet nieuw, maar het is wel voor het eerst dat deze techniek op kleine schaal is toegepast. In de bovenstaande afbeelding zien we dat de Batteriser gewoon aan een normale batterij kan worden toegevoegd, waarna de batterij nog steeds in apparaten kan worden geplaatst.

De Batteriser zal binnenkort op Indiegogo verschijnen en zal vanaf september worden geleverd. Als dergelijke technieken in de toekomst standaard worden ingebouwd in smartphone-accu’s dan zijn de klachten over een te korte accuduur snel verholpen.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.