Samsung Werkt Aan Scherm Met 11K-resolutie

Samsung schermSamsung werkt met steun van de Zuid-Koreaanse overheid en dertien andere Zuid-Koreaanse bedrijven aan een smartphone-scherm met een 11K resolutie. Het scherm krijgt een pixeldichtheid van 2250 pixels per inch.

Momenteel beschikken de beste smartphone-schermen over 500 a 600 pixels per inch. Nadat Samsung klaar is met het ontwikkelen van het 11K-display is dit aantal nog maar een schijntje. Samsung’s nieuwe scherm krijgt namelijk maar liefst 2250 ppi.

Nu is het de vraag wat het nut precies is van een dergelijk display. Het menselijk oog ziet nu namelijk al geen verschil tussen de verschillende Full HD schermen die momenteel worden gebruikt voor high-end smartphones. Het 11K-scherm van Samsung zou echter 3D-effecten kunnen bereiken zonder dat daar een 3D-bril voor nodig is. Wat dit doet met de batterijduur is nog maar de vraag.

Het ontwikkelen van het 11K-display zal een paar jaar in beslag nemen. Dertien andere Zuid-Koreaanse bedrijven werken ook mee aan het project. De Zuid-Koreaanse overheid investeert 26,5 miljoen dollar in het project. Hiermee hoopt de regering de Zuid-Koreaanse elektronicagiganten een voorsprong te geven op de buitenlandse concurrentie.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.