Scholen ontruimd door autocorrect

Twee scholen in de Amerikaanse staat Georgia zijn tijdelijk ontruimd na een sms’je dat naar de verkeerde persoon was gestuurd. De twee vestigingen van de West Hall School werden vlak voor het middaguur ontruimd nadat iemand het sms’je ‘Gunman be at west hall today’ had gekregen (Er is vandaag een schutter op West Hall). Alleen had het woord ‘gunman’ er helemaal niet moeten staan. De afzender wilde sturen ‘Gunna be at west hall today’. Dat betekent ‘ik ben vandaag op west hall’.

Om nog wat extra verwarring toe te voegen aan het verhaal, stuurde de afzender het ook nog eens naar een verkeer nummer. De ontvanger aarzelde geen moment en belde meteen met de politie die de scholen ontruimde. Nadat de politie erachter was gekomen dat het om een foutje ging, mochten de leerlingen weer terug naar de lokalen. De afzender bleek een nieuwe telefoon te hebben en snapte nog niet alle functies.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.