Politie Wil Ongeregistreerde Prepaid Telefoons Verbieden

Prepaid-TelefoonDe politie wil niet-geregistreerde prepaid telefoons in Nederland gaan verbieden. Dergelijke telefoons worden namelijk vaak door criminelen gebruikt om anoniem te blijven.

All About Phones beschikt over een rapport dat de politie eind 2013 overhandigde aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hierin schrijft de politie dat “niet-geregistreerde prepaid telefoons veel worden gebruikt bij het plegen van misdrijven.” “Denk hierbij niet alleen aan mensenhandel, heling, vuurwapen- en drugscriminaliteit, inbraken, babbeltrucs, fraude en afpersing, maar ook aan het beramen van terroristische acties.

Een prepaid telefoon kan bij bijna elke supermarkt of tankstation worden gekocht. Dit is erg makkelijk omdat je je hiervoor niet hoeft te registreren. Het probleem is dat dergelijke telefoons vaak worden gebruikt voor criminele activiteiten. Volgens de politie heeft namelijk 85 procent van de aangehouden verdachten van criminele activiteiten een prepaid telefoon in zijn bezit die niet is geregistreerd.

Bij gebruik van niet-geregistreerde prepaid telefoons blijft de beller anoniem. Logisch dat criminelen dit middel hebben omarmd. Er zijn voldoende politieonderzoeken waaruit blijkt dat anonimiteit aan criminaliteit gekoppeld kan worden. Om diezelfde reden gebruiken criminelen ook valse, gekopieerde kentekenplaten.

De politie wil dat prepaid telefoons, net als telefoons met een abonnement, voortaan geregistreerd moeten worden. Zo zullen SIM-kaarten met beltegoed pas werken na registratie bij een provider en na betaling per bankoverschrijving. In landen als Duitsland of Zwitserland is het al verplicht om je prepaid telefoon te registreren.

bron [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.