Basic6 Presenteert “Li-Fi” Via Zichtbaar Licht

Li-FiBasic6 heeft tijdens de CES in Las Vegas Li-Fi gepresenteerd. Dit is een variant op Wi-Fi, die signalen via visueel licht verspreid. Li-Fi is onder andere handig om gericht bepaalde informatie te sturen, afhankelijk van onder welke lamp de ontvanger staan.

Li-Fi is ideaal voor in kantoren, maar kan ook prima worden gebruikt om consumenten te voorzien van bijvoorbeeld muziek of video’s zodra ze in de buurt komen van de speciale led-lamp. Winkels kunnen klanten volgen met het signaal van lampen en ze er gericht bepaalde informatie mee sturen.

De ontwikkelaars van Li-Fi denken dat de techniek kan worden gebruikt in ontwikkelingslanden voor lastmile-connectiviteit. Zo kan de techniek gewoon in bestaande lichtinfrastructuur worden gebouwd. Tweakers  heeft de techniek mogen testen en geeft hierover meer informatie in deze video.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

 1. Vincent schreef:

  Visueel licht? Pak er eens een woordenboek bij joh… licht is per definitie visueel, het is alleen niet altijd zichtbaar, maar dat is iets anders dan niet-visueel.

  Patatgeneratie.

  • Jan schreef:

   Hallo Vincent.
   Dit is het resultaat van de Patatgeneratie die niet meer kan optellen zonder calculator en tegen een lantaarnpaal loopt omdat men kontinue naar de smartphone moet kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.