HoloFlex: Flexibele Smartphone Met Holografisch Scherm

HoloFlexCanadese Onderzoekers van de Queen’s University hebben een opmerkelijke smartphone ontwikkeld. De zogeheten HoloFlex is namelijk flexibel en heeft een holografisch scherm.

De universiteitsafdeling Human Media Lab schrijft dat gebruikers de smartphone kunnen bedienen door het scherm te buigen. Speciale sensoren houden in de gaten hoe ver het scherm is gebogen. In een korte video laat de universiteit onder andere het spel Angry Birds in 3D zien. Door het scherm te buigen kan je het vogeltje lanceren.

In het scherm zitten kleine lenzen ingebouwd die licht in meerdere richtingen verspreid. Het 3D-beeld is op deze manier van alle kanten zichtbaar, zonder dat de gebruiker hiervoor een speciale bril hoeft te dragen.

Het flexibele OLED-scherm heeft een full HD-resolutie, maar door de holografische techniek is de weergave slechts 160 bij 104 pixels. Intern vinden we een 1,5GHz Qualcomm Snapdragon 810-processor en 2GB werkgeheugen. De HoloFlex wordt maandag getoond op een technische conferentie, maar het is niet bekend of de smartphone ook in de verkoop gaat.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.