Patent Toont Vouwbare Smartphone Van Oppo

Oppo-opvouwbare-smartphoneSteeds meer smartphonefabrikanten houden zich bezig met het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone. Samsung werkt al jaren aan de “Galaxy X“, ZTE heeft onlangs de opvouwbare ZTE Axon M gepresenteerd, Huawei zegt met een vergelijkbare smartphone te komen en Oppo werkt nu ook aan een opvouwbare smartphone, zo blijkt uit een patent.

Oppo lijkt dus te werken aan een opvouwbare smartphone, maar het Chinese bedrijf heeft een heel ander idee dan Samsung en ZTE. Waar Samsung en ZTE het idee hebben om het toestel uit te klappen als een boek, wil Oppo slechts een klein gedeelte vouwbaar maken om de hoofdcamera optimaal te benutten.

Vooral in Azië zijn selfie-camera’s erg belangrijk. Er zijn daar veel smartphones waarbij de focus ligt op een zo goed mogelijke selfie-camera. De Oppo N1 is daar een goed voorbeeld van. Dit toestel heeft een draaibare camera, zodat de hoofdcamera zowel aan de voorkant als aan de achterkant kan worden gebruikt. Oppo lijkt nu hetzelfde idee in gedachten te hebben, maar dan met een volledig buigbare behuizing.

Het idee van Oppo, om een gedeelte van het scherm te gebruiken voor de camera, is in ieder geval een uniek concept en wij zijn zeer nieuwsgierig naar de eerste opvouwbare smartphone van de Chinese fabrikant. Vermoedelijk zal 2018 het jaar van de opvouwbare smartphones worden.

oppo-patent

via [telefoonabonnement]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.