Lenovo Presenteert Buigbare Smartphone En Tablet

Lenovo vouwbaar schermLenovo heeft zojuist een concept gepresenteerd van een buigbare smartphone en een buigbare tablet. De buigbare smartphone kan om de pols worden gebogen en de tablet kan worden opgevouwen tot smartphone formaat.

De Chinese fabrikant heeft tijdens een event in San Francisco een technologie onthuld waarmee buigbare schermen kunnen worden gemaakt. CTO Peter Hortensius sprak over Lenovo’s visie van hoe een smartwatch en telefoon er uit zien in een tijdperk waar scharnieren niet meer nodig zijn. Vervolgens stond schrijfster Meghan McCarthy op in het publiek en toonde ze een smartphone die ze om haar arm sloeg. Hierdoor ontstaat een soort fusie tussen een smartphone en een smartwatch. De smartphone kraakte en ziet er erg groot uit om de pols, maar de techniek is veelbelovend. Meghan McCarthy pakte vervolgens een tablet en vouwde deze dubbel, om er een telefoontje mee te plegen. 

Lenovo bend

Om een flexibel toestel te maken heeft Lenovo een batterij en moederbord ontwikkelt die mee kunnen buigen met het scherm. Hortensius kon nog niet zeggen wanneer we de technologie in een smartphone of wearable terug gaan zien. Momenteel heeft de fabrikant nog geen volledig functioneel product beschikbaar.

Samsung en Oppo zijn ook druk bezig met het ontwikkelen van producten met een buigbaar display. Samsung heeft gelijk na de presentatie van Lenovo laten weten dat de Zuid-Koreaanse fabrikant in 2017 twee buigbare toestellen op de markt zal brengen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.