Bluetooth 5 Is Vier Keer Sneller En Heeft Groter Bereik

Bluetooth Special Interest GroupDe Bluetooth Special Interest Group heeft laten weten dat het bedrijf de komende week de nieuwste versie van Bluetooth zal aankondigen in Londen. Bluetooth 5 is een stuk sneller dan de vorige versie.

Bluetooth is ontwikkeld door de Nederlander Jaap Haartsen. Hij werkt voor Ericsson in Emmen. Het bedrijf was op zoek naar een manier om smartphones en andere apparaten met elkaar te laten communiceren zonder het gebruik van allerlei kabels. De directeur van de Bluetooth Special Interest Group heeft nu laten weten de nieuwste versie van Bluetooth op 16 juni aan te kondigen tijden het Discover Blue event in Londen.

Bluetooth 5 zal de uitrol en adoptie van beacons en op locatie gebaseerde diensten wereldwijd doen versnellen. Het is een geweldig verhaal waarnaar we uitkijken om aan jullie te tellen tijdens ons aankomende media event in Londen, op 16 juni.

Doordat Bluetooth 5 een stuk sneller is dan de voorgaande versies is deze ideaal om grote bestanden te verzenden. Ook is het bereik een stuk groter, maar hoe groot dit precies is krijgen we pas op 16 juni te horen. Het zal waarschijnlijk nog wel enkele jaren duren voordat we de eerste apparaten met Bluetooth 5 kunnen kopen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.