Nikon kondigt Android-camera aan

Begin deze maand schreven we dat Nikon druk bezig was met een camera die draait op Android. Vandaag heeft het Japanse cameramerk het toestel officieel aangekondigd. De Coolpix 5800c draait op Android 2.3 (Gingerbread), heeft 16 megapixels en een 10x optische zoom. Ook kan de 5800c met wifi op internet en dus ook gebruik maken van de Play Store.

Dat betekent dat er op het toestel apps als Facebook, Twitter, Instagram en Google+ gezet kunnen worden. De foto’s die je maakt, kun je dus meteen via social media delen met de wereld. Alleen zijn deze foto’s wel beter dan die je maakt met een smartphone.

De 5800c heeft 3.5 inch OLED scherm en heeft GPS zodat dat je later terug kunt zien waar de foto’s gemaakt zijn. Verder beschikt de camera over een ingebouwde flitser, kan er op 1080p gefilmd worden en zit er 2 GB opslag aan boord. Dat is uit te breiden met SD of SDHC cards tot 32 GB. De camera komt er in twee kleuren, zwart en wit. In de Verenigde Staten gaat de Nikon Coolpix 5800c 350 dollar kosten. Dat zou omgerekend neerkomen op iets meer dan 250 euro.

Bron: Android Central

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.