Android Nu Beschikbaar Voor Nintendo Switch

Nintendo-Switch-AndroidOntwikkelaars van XDA hebben het voor elkaar gekregen om een Android-installatie beschikbaar te maken voor de Nintendo Switch. Het installeren van Android op de Switch is op eigen risico.

De Nintendo Switch maakt net als de Nvidia Shield TV gebruik van een Nvidia’s Tegra X1. Hierdoor is de console in staat om Android te draaien. Ontwikkelaars van XDA besloten daarom om aan het werk te gaan en een onofficiële publieke Android-firmware voor de Nintendo Switch online te zetten. De firmware is gebaseerd op LineageOS 15.1 (Android 8.1).

Dankzij de firmware is het onder andere mogelijk om Android-games te installeren, waaronder Tegra-exclusieve games. Volledig stabiel is de firmware echter nog niet. Zo zijn er nog wat problemen met het gevoeligheid van het touchscreen, het automatisch draaien en de batterijduur. Ook zijn de camera, microfoon of gps-functies niet te gebruiken, omdat de Nintendo Switch daar de hardware niet voor heeft. Daarnaast heb je de nodige kennis nodig om Android op de Switch te installeren. Het is dan ook niet aan te raden om met Android op de Switch aan de slag te gaan als je niet weet waar je mee bezig bent.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.