Essential Toont Opmerkelijk Smalle Smartphone

Project-GEM-foto1Smartphones worden steeds groter en daarom zal een zeer smalle smartphone met een langwerpig scherm voor de meeste mensen als een gek idee klinken. Toch werkt Essential aan een smalle smartphone waarvan het scherm een zeer opmerkelijke beeldverhouding heeft.

Essential heeft een aantal foto’s gedeeld waarop we een smartphone zien die het bedrijf onder de naam “Project GEM” maakt. Hoofdontwerper Andy Rubin geeft aan dat het project een “nieuwe gebruiksinterface in een nieuwe formfactor” levert. De exacte beeldverhouding van het scherm heeft Essential niet bekendgemaakt, maar op de foto’s is duidelijk zichtbaar dat het scherm erg langwerpig is. Het scherm neemt de gehele voorkant in beslag en aan de achterkant vinden we een enkele camera en een vingerafdrukscanner. We zien de smartphone in vier verschillende kleuren.

Als je het mij vraagt ziet Project GEM er erg interessant uit, maar er duiken wel een paar vragen op. Hoe typ je bijvoorbeeld een berichtje op zo’n smal scherm en kun je wel wat zien als je een YouTube filmpje opent. Waarschijnlijk is de smartphone dan ook niet gemaakt voor multimedia en zal de spraakassistent een grote rol spelen bij de bediening van de smartphone. Wij zijn in ieder geval erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wachten met smacht af op meer informatie.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.