Essential Phone Slechts 5000 Keer Verkocht

essential-phoneToen Android-oprichter Andy Rubin eerder dit jaar de Essential Phone introduceerde, waren de verwachtingen erg hoog. De Essential PH-1 heeft krachtige specificaties en een uniek en minimalistisch ontwerp, maar volgens geschatte cijfers is de eerste smartphone van Essential nog maar 5000 keer over de toonbank gegaan.

De eerste smartphone van Essential valt op vanwege het minimalistische design, de dunne schermranden, stock-Android en krachtige specificaties. Wel vallen de resultaten van de camera erg tegen, maar het is eventueel mogelijk om de smartphone uit te breiden met een camera-module.

De “Essential PH-1” is sinds deze maand verkrijgbaar, maar volgens BayStreet Research is de smartphone nog maar 5000 keer verkocht. Dit zijn zeer slechte resultaten in vergelijking met de bekendere merken. De grootste reden voor de tegenvallende verkoopcijfers is waarschijnlijk de exclusiviteit van het toestel bij telecomaanbieder Sprint.

Essential is een nieuwe startup, dus het bedrijf hoeft zich nog niet meteen zorgen te maken. De verkoopcijfers zullen in de toekomst vast gaan stijgen als de smartphone in meer landen beschikbaar is en Essential een naamsbekendheid opbouwt.

via [winmagpro]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.