De volgende innovatie in de smartphone wereld? Batterij technologie

De innovatie gaat door en door in de smartphones. Maar de veelgehoorde klacht van smartphone gebruikers over de korte levensduur van de batterij blijft. Hier liggen dus kansen voor de markt om zich mee te onderscheiden. Enige tijd terug schreven wij over een onderzoek naar een micro-batterij er zijn dus wel degelijk nieuwe technieken mogelijk om om bijvoorbeeld kleinere batterijen te realiseren.

Batterijtechnologie is zowel hardware als software. Want als je kijkt naar de iPhone 5 die heeft een 1500mAh batterij waar de hele dag op gewerkt kan worden (tenzij je de telefoon non-stop gebruikt). Maar de Galaxy S3 heeft een 2100mAh batterij en gaat een halve dag mee. Herinner je nog de tijd dat je met een mobieltje een week lang kon doen zonder opladen? Zou het niet mooi zijn als dat weer kon, je geliefde smartphone maar een keer per week opladen?  Want de smartphones van nu zijn eigenlijk verkapte vaste telefoons geworden, zo vaak ze aan het opladen.

Sony heeft de zogenaamde “Batterij Stamina” verwerkt in de Xperia Z en ZL en waarschijnlijk ook in hun aankomende Xperia Z Ultra en Honami. De Stamina Mode zorgt ervoor dat applicaties tijdelijk uitgeschakeld worden als ze in stand-by mode niet gebruikt hoeven te worden.  Wat een enorm verschil maakt, de batterijduur is 4x langer.  Het kan dus wel.

staminabatterij

Dus ontwikkelaars en bedrijven houdt de specs voor wat ze zijn (1080p beeldscherm, Snapdragon 800, 2 Gb RAM, 13 MP) en ga de batterijen ontwikkelen of maak ze groter. Zo kunnen we ook echt genieten van al het moois wat Android toestellen te bieden hebben. Heeft iemand ooit gezegd, dat zij de dunste telefoon wil? Nee men wil de beste telefoon, niet perse de dunste. Onlangs nog bestormde Huawei de markt met de dunste telefoon tot nu toe met een 6,18 mm dik toestel. Een mooi apparaat maar zou u die kopen? Of gaat u liever voor de goede batterij van de Xperia Z?

Via: Android Headliner

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.