Naderend seizoen van supertelefoons met de HTC One Max, Note 3 en Xperia Z Ultra

HTC-One-Max_

Vandaag berichtte Android Authorithy dat HTC met een One Max komt begin september. Hiermee lijkt een strijd te ontstaan welke van de drie grote spelers in de Android markt als eerste komt met de nieuwste en beste supersized telefoon.

De HTC One Max zal vooral concurreren met Samsung’s succesvolle Galaxy Note lijn. Maar daarnaast zijn er ook andere grote spelers als Huawei die de Ascend Mate al op de markt heeft. Maar bovenal zal het de kunst zijn voor de One Max om eerder in de winkels te liggen dan de nieuwe Xperia Z Ultra en de Note 3 die in de vroege herfst worden verwacht in de schappen.

Ook al is er veel concurrentie, HTC zal er wel voor zorgen dat ze zich in de markt weten te zetten. Aan de Snapdragon 800 processor en 2 GB RAM geheugen zal het dus niet liggen. Daarnaast heeft de One Max alle coole functies van de HTC One lijn en natuurlijk de UltraPixels camera en aluminium body.

xperia-z-ultra-pencil

Onderscheidend voordeel van de Samsung Note 3 is echter dat deze is uitgerust met een stylus, waarmee een heel nieuwe beleving en software toegevoegd kan worden. De Xperia Z Ultra legt voornamelijk de nadruk op notities en efficiëntie en heeft daarbij een scherm van maar liefst 6,4 inch, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Triluminos displaytechnologie. Een techniek waarbij het mogelijk is om met nagenoeg elk object dat beschikt over een geleidende punt van minimaal 1 mm dikte te gebruiken als stylus. Hier is dus geen vaste stylus toegevoegd, maar geïnvesteerd in technologie die het mogelijk maakt om een gewone pen als stylus te gebruiken.

Geen makkelijke markt, die phablets ofwel de supersized telefoons. Voor welke zou jij gaan? De multitaskende Xperia Z Ultra, de nieuwste Samsung Note of voor de functies van een HTC op groot formaat? Laat het ons weten.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.