Samsung geen ‘Apple copy cat’ met gouden S4

Gold-Samsung-Galaxy-S4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week maakte Samsung bekend dat ze in navolging van de nieuwe kleuren van Apple ook een ‘gouden’ Samsung Galaxy S4 gaan uitbrengen. Het goud is in dit geval goudkleurig aluminium wat lekker blinkt. De ene variant is een goud en bruine kleur en de andere is goud met roze gecombineerd. Deze nieuwe kleuren voor de Galaxy S4 zijn aangekondigd door Samsung Gulf, de afdeling die gaat over de Arabische landen in de Golfregio. Hier is de kleur goud meer gangbaar dan in Nederland. 

Samsung is geen onbekende voor ”Apple copy cat” claims, met eerdere rechtszaken. Met deze aankondiging komen ze weer in de buurt. De timing was wel een beetje jammer, slecht een paar weken later nadat Apple zijn nieuwste iPhone 5 toestellen uitbracht waaronder de nieuwe (goud)kleuren. Hierdoor lijken ze een spel te spelen, van ‘dat kunnen wij ook’.

Aan het Koreaanse bedrijf om dit misverstand recht te zetten. Afgelopen weekend verscheen er een blog op Samsung Tomorrow waar werd gesteld dat ze juist al sinds 2004 gouden versies van telefoons maken. Niets nieuws dus eigenlijk. De gouden Samsung Galaxy S4 was eigenlijk aangekondigd voor 27 augustus voor de Verenigde Arabische Emiraten en in de winkels vanaf 8 september. Officieel dus 2 dagen voor de gouden iPhone 5. Zoals het er nu naar uitziet zal de goudkleurige Galaxy S4 niet verschijnen in Nederland, maar enkel tot de Golfregio behouden blijven.

ATHENS-OLYMPIC-GAMES-PHONE1-640x177

Wat denken jullie ervan, helpt dit hun zaak een klein beetje? En daarbij heeft Samsung niet de goudkleur zelf uitgevonden, maar enkel beweerd dat ze deze variant al langer maken.

Via: Phandroid

 

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.