ZTE Toont Modulaire Smartphone Tijdens CES

zte-eco-mobius-ces-2
Eerder hebben bedrijven als Motorola en Xiaomi al aangegeven bezig te zijn met een modulaire smartphone. Tijdens de CES in Las Vegas heeft nu ook de Chinese smartphone fabrikant ZTE een concept van een eigen modulaire smartphone getoond, waarmee het mogelijk is je smartphone zelf samen te stellen.

De Nederlander, Dave Hakkens, was de eerste die met dit idee kwam. Hij bedacht een smartphone genaamd Phonebloks, waarmee het mogelijk is zelf je telefoon samen te stellen uit losse blokjes. Denk hierbij aan geheugen, opslagruimte, camera modules, processor, accu, etc. Dit concept was zelfs zo interessant dat Motorola een samenwerking is aangegaan met Dave Hakkens om dit concept werkelijkheid te maken.

Vervolgens heeft ook het bedrijf Xiaomi ook interesse getoond in het maken van een soort gelijke smartphone. En nu heeft ZTE als eerste bedrijf een echte concept-toestel getoond aan het publiek, genaamd Eco-Mobius. Wel gaat het hier om een lege huls en is het toestel niet functioneel, ook heeft ZTE aangegeven dat het nog helemaal niet bezig is met het ontwikkelen van deze telefoon, maar alleen aan het onderzoeken is wat de mogelijkheden zijn. Kortom, het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat ZTE een modulaire smartphone ook daadwerkelijk op de markt zal brengen.

zte-eco-mobius-ces

bron [androidworld foto’s The Verge]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.