Review Jabra BT2046 Bluetooth Headset

Jabra-BT2046-Bluetooth-Headset-3Meestal zie je zakenlui ermee lopen. Soms lijken ze in het luchtledige te praten, maar dan draaien ze zich om en zie je zo’n headsetje in hun oor zitten. Veel mensen bij callcenters gebruiken ze ook. En zo zijn er waarschijnlijk meerdere toepassingen te verzinnen voor in het bedrijfsleven. Deze headsetjes zijn er in allerlei vormen en maten, maar vooral ook in allerlei prijsklassen. Van onze vaste sponsor, MobielBereikbaar, ontvingen we de Jabra BT2046 Bluetooth Headset.

Inhoud
Om te beginnen, kijken we eerst wat je krijgt als je deze headset van Jabra aanschaft.

Jabra-BT2046-Bluetooth-Headset

In het kleine doosje vinden we natuurlijk de headset, maar ook een adapter om de headset mee op te laden en een handleiding.

Hands-free bellen
Je kunt de headset eenvoudig koppelen met je smartphone via Bluetooth. Daarna is het wachten op een inkomend gesprek of je belt zelf iemand. Het geluid is helder en aan beide kanten van de lijn is alles goed te verstaan. Op deze manier heb je je handen vrij, zodat je in bijvoorbeeld de auto beide handen aan het stuur kunt houden. Hoewel deze headset een achtergrondruis demper heeft, merk ik daar tijdens gebruik weinig van. Je hoort veel omgevingsgeluid en dat kan voor je gesprekspartner storend zijn.  Dat is erg jammer.

Hoewel dit soort headsets vooral bedoeld zijn om mee te bellen, zijn sommige headset in staat de muziek op je smartphone te bedienen en eventueel te beluisteren. Helaas is dat bij de Jabra BT2046 niet het geval. Deze headset beperkt zich echt alleen tot het bellen en gebeld worden. Een leuke optie hierbij is de zogenaamde Multiuse functie. Je kunt twee apparaten met de headset koppelen. Mensen met twee telefoons (en dus twee verschillende nummers) kunnen zo dus met één headset uit de voeten. Ben je opzoek naar een nieuw abonnement dan kan je hier smartphone abonnementen vergelijken.

Kwaliteit
De Jabra BT2046 heeft een simpel en strak design. Het oorstukje ligt bij mij lekker in de oor, maar is er niet speciaal op gevormd. Het heeft gewoon de standaard vorm en grootte, zoals je dat van de goedkopere oortelefoontjes waarschijnlijk al gewend bent. Veel mensen ondervinden hierdoor na een tijdje een soort oorpijn waar het oorstukje heeft gezeten. Er is wel de mogelijkheid je oor iets meer comfort te bieden dankzij de zogenaamde oorhaak. Deze haak kun je draaien om zo de gewenste positie van de headset te bepalen. De oorhaak is ook simpel te verwijderen mocht je de haak juist vervelend vinden.

Jabra-BT2046-Bluetooth-Headset-4

Er zit slechts één knop op waarmee je alles kan regelen. Zo kun je oproepen beantwoorden, afsluiten en negeren, met één druk op de knop. De knop zelf is wat aan de dunne kant en vereist enige gewenning, maar het werkt wel zoals het in de handleiding staat beschreven. De handleiding  is dan ook erg duidelijk en legt goed uit hoe je de headset kunt gebruiken.

De batterij van de Jabra BT2046 gaat redelijk lang mee. Bij normaal gebruik moet je enkele dagen kunnen halen. Bel je veel, dan is het misschien wel handig de headset elke dag even op te laden. In twee uur tijd is een compleet lege batterij weer vol. Op een volle batterij heb je maarliefst acht uur gesprekstijd. 

Conclusie (voordelen/nadelen)
Zelf ben ik geen fan van dit soort headsets. Ik vind het vooral iets voor zakenlui en voor in het bedrijfsleven. Wel zie ik de positieve kant van het gebruik van headsets in de auto. Veiligheid staat voorop en de makkelijke bediening van de Jabra BT2046 helpt daar een extra handje aan mee. 

Bel je veel, maar moet je ondertussen ook doorwerken, dan is zo’n headset uiteraard ideaal. De Jabra BT2046, zonder allerlei extra’s, is gefocust op het bellen. De Multiuse optie is een handige toevoeging. Het strakke design, de eenvoudige bediening en de lage prijs, maken van deze headset een geschikte kandidaat.

Voordelen

 • hands-free bellen
 • mooi design
 • ligt goed in de oor
 • helder geluid
 • simpel in gebruik
 • prijs
 • goede batterijduur

Nadelen

 • geen goedwerkende achtergrondruis demping
 • geen mogelijkheid om muziek te streamen
 • ietwat dunne beantwoord-knop
 • standaard gevormd oorstukje

Prijs: €24,95 (directe link: Jabra BT2046 Bluetooth Headset)

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

2 Reacties

 1. Jur schreef:

  Heb deze ook, precies wat deze review aangeeft is dat de ruisonderdrukking niet werkt. De betere/duurdere hebben daarvoor ook een 2e of zelfs 3 mics. Die van mij is na een jaar opeens niet meer koppelbaar met blutooth. Heel vreemd, heb het met meerdere telefoon geprobeerd en met een aantal laptops. Aangezien er maar 1 knop op zit kan je niet zoveel fout doen. Dus voor 20 euro een jaartje dienst gedaan… beetje jammer.

  • Chris Eissens schreef:

   Momenteel testen wij de Jabra Stealth. Dit is een vernieuwde headset die inderdaad over 2 mics beschikt, maar ook over HD voice, een goeie accu en “werkende” ruisonderdrukking. Over de Jabra Stealth zal binnenkort een review worden geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.