Review Vincie Powersound “3in1 Power Bank”

Vincie-Powersound-review-2Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan externe batterijen om je smartphone of tablet mee op te laden. De één nog duurder dan de ander. Als fabrikant zal je iets unieks moeten doen met zo’n externe batterij om op te vallen. De Vincie Powersound is misschien wel zo’n unieke batterij. Dankzij de ingebouwde speaker, de mogelijkheid om de batterij als stand voor je smartphone te gebruiken, en de vele kleuren waarin deze Power Bank te verkrijgen is, valt hij zeker op.

Inhoud
Vincie-Powersound-review-3
In de verpakking is uiteraard de Vincie Powersound te vinden, maar vindt je ook een USB naar micro USB & 3.5mm kabel en een 3.5mm naar 3.5mm kabel. Verder is er een beknopte handleiding meegeleverd.

3in1
Het meest opvallende aspect van deze Powersound, is de veelzijdigheid. Naast het feit dat de 4000mAh batterij je smartphone volledig opnieuw op kan laden, zit er meer functionaliteit in dit apparaatje verstopt. Er zit namelijk ook een speaker in. Via Bluetooth maak je verbinding met je smartphone en daarna speel je je favoriete muziek af via de Vincie Powersound.

Vincie-Powersound-review-1

Een leuk extraatje is de derde functie van deze Powersound. Je kan het apparaatje namelijk ook gebruiken als stand voor je smartphone. Behalve het afspelen van muziek, kan je natuurlijk ook een filmpje kijken op je smartphone. Het geluid wordt dan uiteraard eveneens afgespeeld via de speaker van de Powersound. Het “stekker-dopje” van de batterij heeft twee 3.5mm stekkertjes. Eén daarvan steek je in de batterij en de ander in de koptelefoon aansluiting van je smartphone. Zo leunt je smartphone tegen de batterij aan en kun je dus op een prettige manier naar filmpjes kijken.

Kwaliteit
Het apparaat zelf voelt zeer degelijk aan. Ondanks het compacte design, zit er toch een redelijk gewicht in de Power Bank. Dat is eigenlijk wel prettig, want je wil niet dat de batterij makkelijk wegschuift wanneer je deze als stand gebruikt. De buitenkant van de Vincie Powersound is bekleed met een soort rubber. Hierdoor is er extra grip op de smartphone als deze er tegenaan leunt.

Vincie-Powersound-review-5

De 4000mAh batterij is groot genoeg om elke smartphone minstens één keer te voorzien van een volledig volle batterij. Je houdt zelfs nog wel wat energie over. En dat moet natuurlijk ook als je ook nog muziek wil afspelen via de speaker van dit apparaat. De speakerkwaliteit laat echter wat te wensen over. Natuurlijk is het geluid beter dan wat er uit je smartphone komt, maar op volle kracht kraakt het geluid ietsje en is het allemaal net wat te schel.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Dit hebbedingetje is voorzien van allerlei functies en is te verkrijgen in oranje, roze, blauw, groen, zwart en wit. Hierdoor is het een opvallende gadget. De batterij is groot genoeg en de kwaliteit van de Powersound is ook goed. Dankzij z’n compacte design is het apparaat makkelijk mee te nemen. Jammer van de wat matige geluidskwaliteit van de speaker.

Vincie-Powersound-review-4

Als je een extra batterij wil kopen voor je smartphone, dan ben je vaak al gauw zeker 2 á 3 tientjes kwijt. Deze 3in1 Power Bank heeft waarschijnlijk zelfs een groter capaciteit én heeft een ingebouwde speaker plus de mogelijkheid om deze als stand te gebruiken. Tel daar de hippe kleurenkeuzes bij op en je hebt voor weinig geld, een zeer volwaardig product.

Voordelen

  • verschillende kleuren
  • compact design
  • multifunctioneel
  • grote batterijlading
  • eenvoudig te koppelen met smartphone
  • goede prijs

Nadelen

  • middelmatige geluidskwaliteit 

Prijs: €24,95

Meer info: http://vincie.nl/product/vincie-powersound/

 

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Vincie schreef:

    Ik wil zo’n powerbank bestellen, puur omdat dat ding dezelfde naam draagt als ik, maar ik kan niet meer op de site komen :c Zijn ze ook nog ergens anders te verkrijgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.